Jeleu cu piper verde(8 borcane de 450 ml)

Timp de preparare 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Jeleu cu piper verde(8 borcane de 450 ml)

Capsunile se zdrobesc si se adauga 250 ml apa;se fierb 5 minute si se strecoara,pasand.Se amesteca sucul cu suc de lamaie si se asaza intr-o cratita.Se pune gelfixul amestecat cu 4 linguri de zahar;se fierbe la foc iute.Cand clocoteste,se ia vasul de pe foc si se adauga si restul de zahar.Se pune iar la fiert,adaugand piper verde si se mai fierbe un minut,amestecand continuu.Se ia de pe foc, si se toarna jeleul in borcane inchise ermetic.Se lasa sa stea borcanele 5 minute pe capac.

Ingrediente Jeleu cu piper verde(8 borcane de 450 ml)

2 kg capsuni,sucul de la 2 lamai,1,7 kg zahar,2 plicuri gelfix,2 linguri piper verde de la borcan

Categorii