Jeleu (peltea) de mere
Reteta culinara din categoria Conserve. Cum sa faci Jeleu (peltea) de mere
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Jeleu (peltea) de mere
Rețete de suflet
3 kg tulpini, coji de mere 4 l apa 1,4 kg de zahăr suc de 1 lămâieMerele le spalam si le curatam de coaja si le radem, le calim cu zahar si scortisoara sa le avem pentru iarna.
Nu aruncam tulpinile si cojile pentru ca le folosim la jeleu, am adaugat si cateva mere.
Intr-un vas adanc se pune apa cat sa se acopere (eu am folosit ceaunul) si se pune pe foc la fiert pana se inmoaie si furculita intra usor in ele.
Se strecoară sucul obţinut şi se pasează bine, astfel încât să se extragă tot sucul din ele.
Masuram lichidul obtinut pentru a sti cat zahar sa adaugam.
Pentru ca merele mele erau foarte dulci, am pus 700 g de zahar in 1 litru de lichid.
Adăugați zahărul și sucul de lămâie și aduceți la fiert, amestecând din când în când și spumând de câte ori este nevoie.
Testam ca pentru orice dulceata turnam jeleul in borcane uscate si le intoarcem cu susul in jos, le acoperim cu un prosop si le lasam sa se raceasca bine dupa care le putem depozita.
Ingrediente Jeleu (peltea) de mere
3 kg cotoare,coji de mere
4 l apa
1,4 kg zahar
zeama de la 1 lamaie