Joconde et Amaretto

Reteta culinara Joconde et Amaretto din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Joconde et Amaretto

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Joconde et Amaretto

 

De ziua ta, mamicooooo In dar ti-am adus inimaaaa Si crede-ma, mamicoooo, Un tort mai gustos Nu se puteaaa ;)) Ce modesta sunt :p Dar sincer, a fost minunat :) si dulce :P si amar :) Ca viata unei mamici de fata (care uneori o mai supara :(), unei invatatoare de multe multe generatii de copii (care uneori sunt cam nazdravani :))) si a unei femei gospodine (care le reuseste pe toate in chip stralucit si mai are si timp pentru sufletul celor dragi). Te iubesc, mama scumpa!

Ingrediente Joconde et Amaretto

Decor Joconde:

2 albusuri

40 gr zahar

30 gr unt

40 gr faina

10 gr cacao neagra

Blat Joconde (x 2):

4 oua

7 lg zahar

1 pliculet zahar vanilinat bourbon

6 lg faina

1 lgt praf de copt

Crema ganache de ciocolata alba:

100 gr ciocolata alba

150 ml frisca lichida

1 lgt gelatina granule

Blat negru cu piscoturi:

3 oua

90 gr zahar

80 gr faina

15 gr cacao neagra

1 lgt praf de copt

piscoturi

Amaretto pt insiropat

Crema de ness:

80 gr ciocolata neagra

2 lgt ness

300 ml frisca lichida

60 ml Amaretto

2 lgt gelatina granule 

Glazura de ness:

190 gr zahar pudra

3-4 lg ness (pregatit cu apa)

Categorii