Joconde et Amaretto
Reteta culinara Joconde et Amaretto din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Joconde et Amaretto
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Joconde et Amaretto
De ziua ta, mamicooooo In dar ti-am adus inimaaaa Si crede-ma, mamicoooo, Un tort mai gustos Nu se puteaaa ;)) Ce modesta sunt :p Dar sincer, a fost minunat :) si dulce :P si amar :) Ca viata unei mamici de fata (care uneori o mai supara :(), unei invatatoare de multe multe generatii de copii (care uneori sunt cam nazdravani :))) si a unei femei gospodine (care le reuseste pe toate in chip stralucit si mai are si timp pentru sufletul celor dragi). Te iubesc, mama scumpa!
Ingrediente Joconde et Amaretto
Decor Joconde:
2 albusuri
40 gr zahar
30 gr unt
40 gr faina
10 gr cacao neagra
Blat Joconde (x 2):
4 oua
7 lg zahar
1 pliculet zahar vanilinat bourbon
6 lg faina
1 lgt praf de copt
Crema ganache de ciocolata alba:
100 gr ciocolata alba
150 ml frisca lichida
1 lgt gelatina granule
Blat negru cu piscoturi:
3 oua
90 gr zahar
80 gr faina
15 gr cacao neagra
1 lgt praf de copt
piscoturi
Amaretto pt insiropat
Crema de ness:
80 gr ciocolata neagra
2 lgt ness
300 ml frisca lichida
60 ml Amaretto
2 lgt gelatina granule
Glazura de ness:
190 gr zahar pudra
3-4 lg ness (pregatit cu apa)