Ketchup de casa
Reteta culinara Ketchup de casa din categoria Conserve. Cum sa faci Ketchup de casa
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ketchup de casa
Rețete de suflet din care m-am inspirat aici https://www.bucataras.ro/retete/ketchup-de-casa-50267.html
3 kg roșii 1,5 kg de capace de ardei 4 cepe 5 catei de usturoi 4 frunze de telina 4 foi de dafin 1 lingura sare piper busuioc ghimbir scorţişoară Paprika 100 ml otet 200 g zahărSpalam rosiile, le taiem in 4-6 si le adaugam intr-o oala mare (le puteti da prin aparatul de rosii) ca nu aveam masina de rosii am folosit blenderul pentru a le trece.
Se curata ardeii si ceapa, se toaca cu un robot si se adauga peste rosii.
Adăugați usturoiul, frunzele de țelină, foile de dafin și condimentele după gust.
Se amestecă și se pune oala pe foc la fiert până se înjumătățește și are consistența asemănătoare bulionului.
Scoateți frunzele de țelină, dafinul și treceți cu un blender de mână pentru a deveni o pastă cremoasă și fină.
Adaugam zaharul si otetul, frunzele de busuioc si mai lasam sa fiarba cateva minute aproximativ 5 minute. Puneti ketcup-ul in borcane sterilizate si adaugati-le intr-o oala in care am adaugat un prosop pe fund.
Se umple cu apă până la jumătate și se lasă să fiarbă 10 minute.
Le scoatem si le intoarcem cu susul in jos, le acoperim cu o patura si le lasam sa se raceasca pana la 2 zile.
Ingrediente Ketchup de casa
3 kg rosii
1,5 kg ardei kapia
4 cepe
5 catei usturoi
4 frunze de telina
4 frunze de dafin
1 lingura sare
piper
busuioc
ghimbir
scortisoara
boia de ardei
100 ml otet
200 g zahar