Ketchup de casa

Reteta culinara Ketchup de casa din categoria Conserve. Cum sa faci Ketchup de casa

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ketchup de casa

 

Rețete de suflet

3 kg roșii 2 kg de ardei 1 kg mere acre 1/2 kg ceapa 3 capete de usturoi 2 linguri sare 250 gr zahar 100 ml otet balsamic 3 foi de dafin 1 lingurita ienupar macinat 1 lingurita piper negru macinat 1 lingurita chimen 2 lingurițe boabe de muștar 1 lingurita cuisoare 1 lingurita scortisoara macinata busuioc uscat 1 lingurita de ulei fierbinte pentru fiecare sticla de ketchup Spalam bine legumele. Scoatem tulpinile roșiilor și le tăiem în bucăți mai mici. Scoateți capacele ardeilor kapia și tăiați-le în bucăți mici. Curățăm merele, scoatem tulpinile și le tăiem în bucăți mici. Curățați ceapa și tăiați-o în bucăți mici. Curățați usturoiul. Trecem toate legumele prin mașina de tocat carne cu cea mai mică sită. Le punem intr-o oala si le punem la foc mic. După ce începe să fiarbă, adăugați jumătate din cantitatea de zahăr și oțet, sare și foile de dafin și fierbeți, amestecând din când în când. Macinam chimenul, boabele de mustar si cuisoarele. Cand compozitia a inceput sa se intareasca, adauga toate condimentele. Cand este aproape gata gustam si potrivim zaharul si otetul in functie de propriul gust si cat de dulci au fost rosiile. Pentru a obține o compoziție cremoasă, amestecați-o bine. Punem ketchup-ul in sticle cu gura larga pe care le-am sterilizat la cuptor. In fiecare sticla punem cate o lingurita de ulei incins si punem capacele (de asemenea sterilizate). Acoperiți sticlele cu prosoape sau paturi până se răcesc bine. Le pastram la rece sau macar la umbra.

Ingrediente Ketchup de casa

3 kg rosii

2 kg ardei kapia

1 kg mere acrisoare

1/2 kg ceapa

3 capatani de usturoi

2 linguri sare

250 gr zahar

100 ml otet balsamic

3 foi de dafin

1 lingurita ienibahar macinat

1 lingurita piper negru macinat

1 lingurita chimen

2 lingurite mustar boabe

1 lingurita cuisoare

1 lingurita scortisoara macinata

busuioc uscat

cate 1 lingurita ulei incins pentru fiecare sticla de ketchup

Categorii