Ketchup de casa - sau- pasta din rosii, gogosar si kapia

Reteta culinara Ketchup de casa - sau- pasta din rosii, gogosar si kapia din categoria Conserve. Cum sa faci Ketchup de casa - sau- pasta din rosii, gogosar si kapia

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ketchup de casa - sau- pasta din rosii, gogosar si kapia

 

Sticlutele astea nu mi-au lipsit in nicio iarna. Daca anii trecuti combinam doar kapia si gogosar si condimentam doar cu sare, anul asta am pus si rosii si am aromat dupa o ideea de-a Laurei Laurentiu. Nu i-am urmat reteta, doar m-am inspirat in ce priveste condimentele (o parte). A iesit o minunatie! Daca stiu sa ma critic (cum am facut-o la tortul aniversar ), 'poi stiu si sa ma laud :D :)) Mi-au iesit 14 sticlute mici si una de 750 ml.

Ingrediente Ketchup de casa - sau- pasta din rosii, gogosar si kapia

2,5 kg rosii

2 kg kapia curatat

2 kg gogosar curatat

2 linguri otet balsamic

o lingura miere

4 foi dafin

3-4 linguri  zahar

7-8 linguri sare

o lingurita rasa tahon  uscat

o lingurita rasa busuioc uscat

o lingurita scortisoara

o lingura miere

o lingura pudra de usturoi (sau usturoi proaspat, pisat)

o lingurita boia de ardei dulce

1/2 kg ulei

Categorii