Ketchup foarte iute

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ketchup foarte iute

Spalam ardeii, gogosarii ii taiem in 6-8 bucati, depinde de marimea lor, le indepartam cotorul si semintele, iar la cei iuti le indepartam coditele si cu tot cu seminte si nervuri, ii taiem eventual in doua. Curatam ceapa si usturoiul si le spalam. Toate acestea le maruntim in robot-ul de bucatarie( daca nu aveti le puteti trece prin masina de carne). Punem intr-o cratita, pe foc, otetul cu sarea si zaharul si amestecam pana se topesc. Adaugam legumele maruntite, omogenizam si lasam sa fiarba la foc mic una ora, amestec-and din cand in cand. Lasam putin la racit apoi trecem totul prin blender si obtinem o pasta densa dar care curge. Punem pasta dinnou la fiert pentru inca 15’ , dupa care ketchup-ul este gata. Il turnam in recipiente sterilizate pe care le punem la duns(in paturi) pana a doua zi. Etichetam, pozam si la camara cu ele . Ps: Daca nu aveti blender, pune-ti amestecul fiert (dupa cele 60’)direct in recipientele sterilizate, fara a mai fi nevoie de inca 15’ de fierbere, doar ca, sub aceasta forma nu-l mai puteti numi ketchup, ci mai degraba un sos foarte iute ! Pofta buna!

Ingrediente Ketchup foarte iute

In cazul in care doriti sa preparati reteta

trebue musai sa va avertizez ca este o pasta extrem de iute/picanta !

2kg gogosari rosii

800g ardei chili

800g ceapa rosie

100g usturoi

100g sare

200g zahar

200ml otet

Categorii