Lamai confiate
Reteta culinara din categoria Conserve. Specific Maroc. Cum sa faci Lamai confiate
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Lamai confiate
Confitul de lamai este traditional in tarile din regiunea Magreb. Gustul lor este fabulos, puternic, fructat, completand perfect anumite feluri de mancare. De obicei se folosesc lamai mici si rotunde , eu m-am intors din Sicilia cu 2 lamai enorme pe care le-am confiat taiate. Dupa ce le-am pus la borcan, trebuie asteptat cam 4 saptamani inainte de folosirea lor. Tocmai l-am deschis zilele trecuta pentru a face o tajina cu pui , deci va public reteta lor. Sunt ideale de folosit pentru acest plat traditional : tajina cu pui sau cu peste. Aceste lamai trebuie folosite in primul rand pentru coaja si se servesc taiate in benzi subtiri. https://www.blogulluicatalina.com/2019/09/lamai-confiate.html
Ingrediente Lamai confiate
2 lamai mari bio
3-4 foi de dafin
cimbru uscat, sare marina
piper boabe de Sichuan