Lamai confiate

Reteta culinara din categoria Conserve. Specific Maroc. Cum sa faci Lamai confiate

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Lamai confiate

 

Confitul de lamai este traditional in tarile din regiunea Magreb. Gustul lor este fabulos, puternic, fructat, completand perfect anumite feluri de mancare. De obicei se folosesc lamai mici si rotunde , eu m-am intors din Sicilia cu 2 lamai enorme pe care le-am confiat taiate. Dupa ce le-am pus la borcan, trebuie asteptat cam 4 saptamani inainte de folosirea lor. Tocmai l-am deschis zilele trecuta pentru a face o tajina cu pui , deci va public reteta lor. Sunt ideale de folosit pentru acest plat traditional : tajina cu pui sau cu peste. Aceste lamai trebuie folosite in primul rand pentru coaja si se servesc taiate in benzi subtiri. https://www.blogulluicatalina.com/2019/09/lamai-confiate.html

Ingrediente Lamai confiate

2 lamai mari bio

3-4 foi de dafin

cimbru uscat, sare marina

piper boabe de Sichuan

Categorii