Lamai conservate (preserved lemons)
Reteta culinara Lamai conservate (preserved lemons) din categoria Conserve. Specific Maroc. Cum sa faci Lamai conservate (preserved lemons)
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Lamai conservate (preserved lemons)
Lamaile conservate (sau murate) se folosesc cu precadere in bucataria marocana, pentru a acompania mancarurile cu carne (tagine) dar si in salate, impreuna cu cous-cous. Si pentru ca data trecuta cand am facut tagine de pui nu am avut lamai conservate si am folosit lamai proaspete, m-am hotarat acum sa imi fac un borcan cu lamai conservate, asa, de proba :). Ce mi-a placut cel mai tare din toata povestea asta - a fost ca toata casa mi s-a umplut de un miros proaspat de lamaie! Sa-mi lase gura apa, nu alta!
Ingrediente Lamai conservate (preserved lemons)
4 lamai (plus zeama de la inca o lamaie daca e necesar)
5 lingurite cu varf de sare de mare
cateva frunze de dafin
cateva boabe de piper