Langos cu usturoi la cuptor

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Langos cu usturoi la cuptor

Pentru inceput am luat un castron mai mare in care am pus jumatate de pachet de drojdie si sare. Am frecat drojdia cu sarea bine dupa care am adaugat faina (conform pozei). Am adaugat putina apa calduta peste drojdie si am pust totul la dospit pentru aproximativ 20 de minute. Cand s-a dospit compozitia, am invartit-o cu restul de faina adaugand apa in asa fel incat sa iasa un aluat nici vartos dar nici prea moale. La final am pus o lingurita de ulei si l-am framantat bine, punandu-l din nou la dospit pentru inca 30 minute. Cand aluatul s-a dospit l-am intins cu sucitorul apoi l-am pus intr-o tava netapetata cu faina si cu ajutorul unui cutit i-am facut niste forme deasupra. L-am bagat apoi la cuptorul incins la 160 grade si l-am lasat pana a capatat o culoare aurie. Dupa ce l-am scos de copt l-am frecat cu usturoi dupa care l-am uns cu unsoare de casa si l-am sarat. A fost un langos delicios care imi aminteste de zilele petrecute pe gardul brutarie in asteptarea langosului fierbinte abia scos de la cuptor.

Ingrediente Langos cu usturoi la cuptor

Ieri seara, la o plimbare cu fetele, ne-am adus aminte de minunatul langos cu usturoi pe care il mancam cu ceva vreme in urma la o brutarie din zona noastra. Doar ca aseara ne plangeam de mila ca nu mai avem unde sa mergem sa ne comandam pentru ca li s-a interzis brutarilor de la acea brutarie sa mai faca langos deoarce ocupa prea mult loc in cuptor. Imi amintesc si acum cat de mare era langosul. Ca sa va faceti si voi o parere era cam cat jumatate de masa. Ni s-a facut pofta imediat ce ne-am amintit doar ca nu aveam de unde sa luam. Astazi, m-am tot gandit la acel langos si mi-am zis sa incerc sa fac si eu acasa la mine in cuptor, cu siguranta ca nu va fi la fel de mare ca cel de la brutarie dar nu asta conteaza ci sa fie bun.

Am folosit urmatoarele ingrediente :

500 g faina

jumatate pachet drojdie

apa

sare

usturoi

1 lingurita de ulei

Categorii