Lemon cake ,in stilul meu

Reteta culinara Lemon cake ,in stilul meu din categoria Torturi. Cum sa faci Lemon cake ,in stilul meu

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Lemon cake ,in stilul meu

 

Aceasta reteta o am salvata la favorite de ceva vreme, doar ca  am uitat de ea, noroc ca a fost distribuita pe pagina de facebook a Bucatarasului si mi-a sarit direct pe retina. Reteta ii apartine lui Miha, eu m-am inspirat de la ea, iar inspiratia ei o gasiti citind reteta ei. Trebuie sa recunosc ca eu sunt o aiurita, nu ma pot tine de o reteta cap coada, nu pot si pace, fac ce fac si deviez de la ea. In principiu nu am schimbat esenta, adica acreala, dar am umblat la dimensiunea blaturilor, la felul in care se asambleaza, am amestecat cremele, am folosit o ciocolata cu gust de lamaie, am plusat cu un krant de alune de padure. La treaba fetito, lumea se plictiseste repede si oricum nu citeste introducerea...)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Daca vreti reteta asa cum a executat-o Miha ciocaniti la usa ei si cititi acolo ce si cum a facut.

Blat- 20 cm (cantitatile pentru un blat, se repeta de 3 ori, exceptand ciocolata, care se foloseste la un singur blat) 2 oua 34 g faina 50 g zahar 16 g amidon 100 g ciocolata galbena cu aroma de lamaie Mousse de lamaie 2 oua 6 linguri zahar 4 linguri amidon 350 ml lapte 3,5% grasime 60 ml zeama de lamaie 10 g gelatina 500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime 1 lingurita zahar vanilat Lemon crud 150 g zahar 2 oua zeama si coaja de la o lamaie mai mare 75 g unt cu 82% grasime Krant 100 g alune de padure maruntite 3 linguri zahar

Blat ; Am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, unsa cu putin ulei. Albusurile de la cele 2 oua le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat 25 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile cu 25 g zahar le-am mixat pana si-au dublat volumul si si-au schimbat culoarea, am incorporat faina si amidonul cernute, apoi am incorporat bezeaua cu miscari lente de jos in sus. Am pus compozitia in forma, am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 10-15 min sau pana ce se desprinde pe margine si se rumeneste usor. Se lasa sa se raceasca bine, apoi ciocolata topita am intins-o uniform peste blat, am bagat blatul la congelator sa se intareasca bine ciocolata. Procedam la fel si pentru urmatoarele 2 blaturi, exceptand ciocolata.

Mousse de lamaie ; Am stors 2 lamai si 1 limeta si am obtinut 60 ml zeama, in zeama de lamaie am pus la hidratat gelatina. Intr-un castron de inox am pus cele 2 oua, le-am mixat, am adaugat zaharul si amidonul cernut si am continuat sa mixez, apoi am diluat cu laptele fierbinte. Am asezat castronul pe baia de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase crema, fara sa ajunga la punctul de fierbere. Am luat castronul de pe baia de abur si am lasat cateva minute sa se raceasca crema, apoi am incorporat gelatina hidratata, am omogenizat bine si am acoperit crema cu folie alimentara. Am lasat sa se raceasca bine.  Smantana pentru frisca, rece, am mixat-o cu zaharul vanilat pana am obtinut o frisca ferma. Am incorporat frisca in crema racita si am omogenizat bine.

Lemon crud ; Intr-un castron am pus zeama si coaja de la o lamaie mare, am adaugat zaharul si am pus pe baie de abur sa fiarba. Separat am mixat bine cele 2 oua, apoi le-am incorporat in zeama fiarta, am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase. Am luat castronul de pe baia de abur si am incorporat untul, am omogenizat, am acoperit crema cu folie alimentara si am lasat sa se raceasca bine.

Asamblare ; Aici incepe nebunia, ca n-am respectat reteta. Blaturile mele le-am facut mai mici, deci au iesit un pic mai inalte. Am scos din congelator blatul cu ciocolata, pe celelalte doua le-am nivelat un pic cu ajutorul unui cutit, aragazul meu nu sta prea drept, asa ca am incercat sa le fac o suprafara uniforma taind un pic din ele. Initial trebuia sa intind un strat subtire de lemon crud si apoi sa intind un strat de mousse de lamaie, dar nu stiu ce mi-a venit si am amestecat cele doua creme si am facut una singura. Acum sa zic cu am asamblat tortul. Blatul cu ciocolata l-am asezat pe platou cu ciocolata in jos, am intins un strat de crema obtinuta din cele doua creme, am nivelat si am asezat al doilea blat, peste care am intins un strat de crema si am asezat si al treilea blat, am imbracat tortul cu crema. Din restul de crema ramasa am ornat tortul, l-am dat la frigider pana am facut krantul. Am spart alunele le-am taiat in bucatele mici, am caramelizat zaharul si apoi am adaugat alunele, am omogenizat si am intins amestecul de un fund uns cu ulei. Am lasat sa se raceasca bine, apoi am maruntit krantul. Am scos tortul din frigider si l-am imbracat in krant. Gata, l-am dat gata si pe asta, verdictul mai maine , in noaptea asta sta la frigider.

Ingrediente Lemon cake ,in stilul meu

Blat- 20 cm (cantitatile pentru un blat, se repeta de 3 ori, exceptand ciocolata, care se foloseste la un singur blat)

2 oua

34 g faina

50 g zahar

16 g amidon

100 g ciocolata galbena cu aroma de lamaie

Mousse de lamaie

2 oua

6 linguri zahar

4 linguri amidon

350 ml lapte 3,5% grasime

60 ml zeama de lamaie

10 g gelatina

500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime

1 lingurita zahar vanilat

Lemon crud

150 g zahar

2 oua

zeama si coaja de la o lamaie mai mare

75 g unt cu 82% grasime

Krant

100 g alune de padure maruntite

3 linguri zahar

Categorii