Lichior de oua
Instructiuni de preparare Lichior de oua
Se combina laptele fierbinte cu scortisoara, baton de vanilie si cuisoare.Se tine la infuzat cel putin 5 minute.
Intr-un vas mare se bat galbenusurile cu zahar si zahar vanilat pana la omogenizare.Se incorporeaza laptele, fara condimente, in compozitia de oua.
Se pune pe foc mic si se amesteca, cu o lingura de lemn, in continu pana capata consistenta de smantana.Nu trebuie sa fiarba.Se toarna intr-un bol mare si se lasa sa se raceasca la tempratura camerei.
Se incorporeaza romul si coniacul.Iar la final smantana nebatuta. Se da la rece si se serveste pudrat cu nucsoara.
Ingrediente Lichior de oua
250 ml lapte integral
1 baton scortisoara
1 baton vanilie rupt in bucati
5 cuisoare
10 galbenusuri de ou
300 g zahar
150 ml rom alb
150 ml coniac
1 plic zahar vanilat
150 ml smantana pentru frisca
nucsoara