Lichior de oua

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Lichior de oua

Se combina laptele fierbinte cu scortisoara, baton de vanilie si cuisoare.Se tine la infuzat cel putin 5 minute.

Intr-un vas mare se bat galbenusurile cu zahar si zahar vanilat pana la omogenizare.Se incorporeaza laptele, fara condimente, in compozitia de oua.

Se pune pe foc mic si se amesteca, cu o lingura de lemn, in continu pana capata consistenta de smantana.Nu trebuie sa fiarba.Se toarna intr-un bol mare si se lasa sa se raceasca la tempratura camerei.

Se incorporeaza romul si coniacul.Iar la final smantana nebatuta. Se da la rece si se serveste pudrat cu nucsoara.

Ingrediente Lichior de oua

250 ml lapte integral

1 baton scortisoara

1 baton vanilie rupt in bucati

5 cuisoare

10 galbenusuri de ou

300 g zahar

150 ml rom alb

150 ml coniac

1 plic zahar vanilat

150 ml smantana pentru frisca

nucsoara

Categorii