Limba de mare (dover sole) cu lamaie si unt

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Limba de mare (dover sole) cu lamaie si unt

Pentru masa de azi am incercat un peste mai special numit Dover Sole sau limba de mare. Il am de la magazinul online Sea Way. Dover este un peste plat, care seamana cu calcanul nostru, dar este mai ingust si mai lung. Are pe burta piele fina de culoare alba, iar pe fata o piele tare si cam neagra. Aceasta trebuie scoasa inainte de gatire. Dupa ce am dezghetat pestele si am vazut ca e intreg (eviscerat) m-am panicat mai intai. Stiam ca trebuie sa indepartez pielea aia tare, dar cum nu mai facusem asa ceva niciodata, ma gandeam ca e cine stie ce greutate. Nici ca puteam gandi mai gresit! Am facut o incizie la coada, apoi pur si simplu am tras pielea, care s-a desprins foarte usor lasand la vedere carnea frumoasa si alba. Am hotarat sa nu filetez limba de mare si s-o gatesc cat se poate de simplu, la aburi cu putin vin alb si lamaie. In final, pentru a-i da gust mai bun, si pentru ca dover e un peste slab, am adaugat putin unt cu patrunjel. Rezultatul a fost o masa sanatoasa, gustoasa si cu putine calorii. Pestele caruia i s-a indepartat pielea tare si neagra, se pune intr-o tava si se sareaza si pipereaza. In tava se toarna vinul. Pestele se pune in cuptorul incalzit la 170 C, pentru 20 de minute. In acest timp se pregateste untul aromat. Patrunjelul se toaca mic. Se rade coaja de la o lamaie. Acestea se amesteca bine cu untul. Cand pestele e fiert se scoate pe o farfurie speciala si se stropeste cu zeama de lamaie. Deasupra se pun din loc in loc bucati de unt aromat. Limba de mare se poate servi cu legume coapte in cuptor. Reteta gatita de Brindusa @www.retetedesuflet.ro cu Dover sole oferit de Sea-Way.ro

Ingrediente Limba de mare (dover sole) cu lamaie si unt

2 bucati de Limba de mare (dover sole) de la Sea-Way.ro

50 ml vin alb

1-2 lamai bio (pentru ca ne trebuie coaja)

50 g unt

1/2 legatura de patrunjel

sare

piper dupa gust

Categorii