Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)

Reteta culinara din categoria Supe. Specific Finlanda. Cum sa faci Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)

 

Am revenit  la topul 50, cu  cele mai bune supe din lume, si anume supa finlandeza ce ocupa locul 10 .  Usor de preparat, nu necesita mare vanzoleala la bucatarie. Daca mai aveti si stoc de peste la congelator, atunci e floare la urechi.  Eu am facut o oala mare de stoc de peste si surplusul l-am congelat. Sa trecem la treaba.  Pentru Lohikeitto, supa finlandeza de somon sunt necesare urmatoarele ingrediente: somon, morcovi, telina, praz, cartofi, smantana, marar.

Ingredientele pentru Lohikeitto, supa finlandeza de somon Pentru supa 1 ,5 kg tacam de peste 1 morcov 1 buc telina 4 litri apa o lingutita sare 5 boabe piper 1 foaie dafin Supa 2 linguri unt 1 praz feliat (partea alba) 6 cani(250 ml) stoc de peste (poate fi inlocuita cu apa) 450 g cartofi, tăiați cubulețe 1 morcov potrivit taiat feliat 450 g file de somon, dezosat, decojit și tăiat în bucăți mici 1 cană (250 ml) smântână groasă O legatura mărar proaspăt pentru garnisit, tocat mărunt sare si piper dupa gust

Iata cum se prepara Lohikeitto, supa finlandeza de somon 

Topiți untul într-o oală. Adaugati morcovul si sotati 4 minute, adăugati prazul feliat si cartofii; prăjiți până prazul devine translucid, aproximativ 2 minute.

Adăugați supa de peste. Se aduce la fierbere și se fierbe aproximativ 10 minute la foc mediu. În acest moment, cartofii ar trebui să fie aproape gata.

Adăugați bucățile de somon și smântâna, și mai fierbeți aproximativ 5-6 minute, din când începe să fiarbă.

Opriți focul și adăugați mararul, sare și piper. Acoperiti cu un capac și așteptați încă 10 minute .

Supa de somon este gata.

Optional se serveste cu felii de lamaie.

 Vezi si reteta de Supa tatarasca de berbecut.

Ingrediente Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)

Ingredientele pentru Lohikeitto, supa finlandeza de somon

Pentru supa

1 ,5 kg tacam de peste

1 morcov

1 buc telina

4 litri apa

o lingutita sare

5 boabe piper

1 foaie dafin

Supa

2 linguri unt

1 praz feliat (partea alba)

6 cani(250 ml) stoc de peste (poate fi inlocuita cu apa)

450 g cartofi, tăiați cubulețe

1 morcov potrivit taiat feliat

450 g file de somon, dezosat, decojit și tăiat în bucăți mici

1 cană (250 ml) smântână groasă

O legatura mărar proaspăt pentru garnisit, tocat mărunt

sare si piper dupa gust

Categorii