Castraveti murati

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Castraveti murati

Pentru aceasta cantitate de castraveti vom avea nevoie doar de 3 borcane de 800 sau 600 g. Eu am avut 2 borcane de 600 si unul de 800 si a fost suficient. Cei 2 litri de apa se pun la fiert, dupa ce a clocotit apa, se va lasa la racit, pana ajunge la temperatura camerei. Adaugam sarea si invartim pana se topeste, apoi zaharul si otetul invartind pana la omogenizare si pana cand zaharul va fi topit complet. Castravetii dupa ce i-am spalat ii vom usca, se vor intepa cate 4-5 intepaturi din loc in loc si se vor aseza in borcanele uscate. Vom aseza castravetii in borcan, iar intre ei vom pune cativa ardei iuti, care au fost putin crestati pe lungime. Daca nu vreti sa fie prea picanti puteti sa-i puneti intregi, sau renuntati total la ei. In fiecare borcan vom pune doar cate 3 catei de usturoi de marime medie, desigur intregi. Continuam aceasta operatie, pana vom termina toata cantitatea de castraveti. Eu intre castraveti am pus si cateva bucati de morcov si ghimbir, feliate nu prea groase. La sfarsit vom turna apa peste castraveti cat sa-i cuprinda, iar deasupra vom pune cate o lingurita de coriandru uscat macinat sau boabe, dar pentru a nu se tulbura apa, e mai indicat a se folosi boabe, care vor conferi castravetilor o aroma foarte placuta. Inainte de a inchide recipientele, le acoperim cu o folie alimentara, apoi le inchidem cat se poate de strans si le depozitam intr-un loc uscat si ferit de soare. Dupa 12 zile castravetii nostrii s-au murat si-i putem servi. Dupa ce ati desfacut borcanul din care ati servit, ar fi bine sa-l tineti in frigider ca sa nu-si schimbe gustul muraturile. Va doresc : Pofta buna! Specific : Iordania

Ingrediente Castraveti murati

-1,8 kg castraveti mici si proaspeti

-2 l apa

-1/3 pahar sare fara iod

-1/4 pahar zahar

-1/4 l otet alb

-9 catei usturoi

-6 ardei iuti mijlocii

-cativa morcovi si o radacina de ghimbir (facultativ)

Categorii

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Reteta culinara Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post din categoria Mancaruri de legum

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă - Cum se prepara Pasta tartinabila de

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl