Mancare de varza cu carne de porc

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Mancare de varza cu carne de porc

Punem carnea in cateva linguri de ulei si o lasam la prajit,intorcand-o pe cealalta parte cand e rumena.Stingem cu aproape 1 pahar de vin alb sec,punem sare,piper,2 frunze de dafin si lasam sa se evapore alcoolul. Acoperim si lasam la innabusit.Cand carnea e frageda,adaugam cepele tocate si ardeiul gras taiat cubulete si lasam sa sfaraie impreuna.Acum putem pune si un morcov.E o leguma minunata,morcovelul asta.Eu am uitat sa il pun. Tocam varza fideluta si o frecam cu sare.E importanta partea asta. Cand ceapa s-a rumenit adaugam varza si apa aproape cat sa o acopere.Apoi sucul de rosii sau cutia de rosii decojite. Amestecam,acoperim cu un capac,si lasam la foc mic pana scade. Aproape de sfarsit gustati,adaugati o crenguta de cimbru si verificati de sare,nu o potriviti de la inceput,deoarece scazand,poate creea surprize. E mai buna daca o lasati sa ‘isi traga sufletul putin’,macar 30 de minute. A fost un deliciu,sincer nu ma asteptam sa iasa atat de buna,tinand cont de faptul ca aici toate legumele au un gust diferit,carnea la fel Nu prea gatesc cu specific romanesc,am o fobie pt gustul fals pe care il dau legumele insipide si pline de hormoni. Si tot a fost buuunaaa rau Am servit-o cu ardei iuti la otet trimisi de mama,ultimii de altfel Aceasta este postarea cu numarul 100 !!! Not so bad in 50 si ceva de zile de cand am inceput sa scriu...Unde e pasiune,totul este mai usor si mai frumos.Sunt mandra de bloguletul meu ! La mai multe si mai minunate retete !

Ingrediente Mancare de varza cu carne de porc

1 varza (nu prea mica)

2 cepe mari

1 ardei gras

1 pahar suc de rosii sau 1 cutie rosii decojite

500 g carne de porc (puteti folosi kaiser,piept de porc,etc)

1 frunza de dafin

cimbru

sare,piper,ulei,apa

optional 1 morcov si putin vin pt carne

Categorii