Matelot à la Jacqueline

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Matelot à la Jacqueline

Se curăţă ceapa verde lăsând circa 2 cm din frunze, apoi fierbeţi-o cu untul, zahărul, sarea şi piperul după gust şi lăsaţi pe foc mic circa 25 de minute. Se taie pieptul afumat în cubuleţe mici, apoi fierbeţi-l circa 15 minute în apă clocotită. Se curăţă ceapa albă şi morcovii. Se spală păstârnacul şi ţelina. Se taie toate legumele fidea, apoi se rumenesc în ulei, după care se adaugă usturoiul pisat. Se lasă pe foc circa 5 – 6 minute, după care se adaugă bucăţile de ţipar, pe care le mai lăsaţi alte 5 minute. Se toarnă ţuica şi se flambează. Asezonaţi cu sare şi piper după gust, după care adăugaţi vinul şi aroma de peşte, frunza de dafin, cimbrul şi bucăţelele de piept afumat. Se lasă 10 minute la foc mic, iar la sfârşit adăugaţi ceapa verde. Se toarnă totul într-un vas, iar dacă e prea mult lichid, mai puteţi să-l lăsaţi 5 minute la foc iute. Se serveşte cu crutoane îmbibate în mujdei.

Ingrediente Matelot à la Jacqueline

500 g ţipari curăţaţi şi tăiaţi longitudinal

2 linguri ulei de măsline

2 morcovi

2 cepe albe

2 rădăcini păstârnac

2 ţeline mici

3 căţei de usturoi

50 cl de vin alb sec

25 cl aromă de peşte

3 linguriţe de ţuică

1 legătură de ceapă verde

150 g de piept afumat

100 g de unt

1 foaie de dafin

cimbru

sare

piper măcinat

1 lingură de zahăr pudră.

Categorii

Falafel crocant - reteta simpla si delicioasa de post

Falafel crocant - reteta simpla si delicioasa de post

Falafel crocant – reteta simpla si delicioasa de post - Cum se prepara Falafel crocant – reteta simp

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post - Cum se prepara Tocănița de năut - Rețeta gustoasă de po

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceste Chiftele de post din

Macrou afumat, reteta delicioasa cu saramura naturala

Macrou afumat, reteta delicioasa cu saramura naturala

Macrou afumat - Mai intai lasam pestele la dezghetat, se stie ca macroul este un peste de la Marea N

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa - Cum se prepara aceasta Mancare de fa

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post - Cum se prepa

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi - Rețeta aromată și ușoară

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi - Rețeta aromată și ușoară

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi - Rețeta aromată și ușoară - Cum se prep