Mic dejun cald, cu ochiuri in clatite cu spanac
Clătite pufoase reţetă. Reteta culinara Mic dejun cald, cu ochiuri in clatite cu spanac din categoria Cook and smile. Specific Romania. Cum sa faci Mic dejun cald, cu ochiuri in clatite cu spanac
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Mic dejun cald, cu ochiuri in clatite cu spanac
Dacă tot am fost încântată de clătitele cu spanac și mi s-a părut că sunt bune și simple, nu neapărat umplute, m-am gândit la un mic dejun cald: ochiuri în aceste clătite minunate. Iar alături am pus și o clătită umplută cu cremă de brânză. Îmi amintesc că am văzut cândva o imagine cu un astfel de mic dejun și de atunci mi-am tot propus să pun în aplicare această idee simplă și grozavă. A fost un mic dejun tare aspectuos, gustos și sățios... Am pregătit două porții de mic dejun cald.
INGREDIENTE
Se fac clătitele cu spanac și se umplu cu cremă de brânză, după rețeta:
https://www.bucataras.ro/retete/clatite-aperitiv-cu-spanac-umplute-cu-crema-de-branza-92377.html
Se înfierbântă uleiul de floarea soarelui în tigaie și se prăjesc două ouă ochiuri, cu grijă ca să nu se întărească gălbenușurile.
Se prăjesc patru felii de pâine toast.
Se spală roșiile și se feliază.
Se pune câte o clătită simplă pe fiecare farfurie și în mijloc, ochiurile calde, imediat ce s-au făcut.
Se împăturesc clătitele în jurul ochiurilor, se adaugă pe farfurie câte o clătită cu spanac umplută cu cremă de brânză și feliuțe de roșii.
Micul dejun se servește cald, cu pâine prăjită.
Ingrediente Mic dejun cald, cu ochiuri in clatite cu spanac
2 clătite simple cu spanac
2 clătite cu spanac, umplute cu cremă de brânză
2 ouă
ulei de floarea soarelui
sare
piper
boia de ardei dulce
Pentru servit:
4 felii de pâine toast, prăjite
feliuțe de roșii