Mici din carne de peste

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun în robotul de bucătărie alături de ceapă, usturoi, mirodenii şi pesmet. Totul se toacă mărunt până obținem o pastă. Se adaugă uleiul, sare şi piper şi se amestecă puţin pentru omogenizare.Compoziția obținută se pune la rece pentru aproximativ 1 oră. După aceea, cu mâinile puțin umede, modelăm mititeii care se pot coace la grătar sau într-o tigaie antiaderentă. Dacă se folosește tigaia antiaderentă, aceasta trebuie încălzită bine și unsă cu ulei, după care se prăjesc micii ușor, cât să se rumenească, dar să nu se usuce. Se servesc cu sos de usturoi și suc de roșii, alături de o garnitură de cartofi nature sau cartofi prăjiți ( cum am făcut eu) sau pot fi serviți alături de o salată verde sau o garnitură de piure de cartofi sau un pilaf de orez. Poftă bună!

Ingrediente Mici din carne de peste

- 500 grame pește ( file de fitofag

crap)

- 1 ceapă

- 3-4 căței usturoi

- jumătate de cană de frunze de pătrunjel tocat

- 1 ardei iute

- 3-4 linguri pesmet

- sare și piper, gust

- puțin chimeon

- condiment pentru mici

Categorii