Mici picanti de peste

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mici picanti de peste

In robotul de bucatarie se pun feliile de peste dupa ce-au fost in apa cu sare de bucatarie si lamaie-si le-am scurs de apa. Se adauga la peste,ceapa usturuoiul,mirodeniile si pesmetul si in pulsuri se amesteca totul.Se adauga uleiul sarea si piper la nevoie si se amesteca inca putin in pulsuri. Se transfera compozitia de peste in alt vas si se da la rece ptr o ora. Dupa o ora se pregateste un platou si cu mainile putin umede facem mici potriviti din compozitia de peste. Incalzim o tigaie antiadirenta bine si ungem cu putin ulei si prajim micii usor sa se rumeneasca dar sa nu se usuce. Sint foarte gustosi si merg bine cu sos de tahini pregatit proaspat sau cu iaurt gros. Se pot servi cu garnitura de cartofi,orez sau salata verde.Se pot frige si la gratar. Foarte gustosi,merita incercati.

Ingrediente Mici picanti de peste

500 gr de peste alb-cod,pangasius-fara oase-macinat sau tocat marunt

1ceapa taiata cubulete mici

2catei de usturoi

1/2pahar frunze de patrunjel

1/2pahar frunze de menta

1/2ardei iute crud

sare

coaja rasa de la 1/2 de lamaie

1-2linguri ulei de masline

2linguri de pesmet

putin cumin

ptr servire

felii de lamaie

iaurt de capra

sos de tahini-mai consistent

Categorii