Midii in vin alb

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Midii in vin alb

Se curata midiile in felul urmator: se pun intr-un vas cu apa rece. Alaturi se pune alt vas cu apa rece. Se ia fiecare midie si se curata tragand de ele in partea opusa balamalei cochiliei. Se curata fiecare cochilie frecand-o energic cu un buretel de sarma sub jet de apa. Se pune fiecare midie curatata in vasul cu apa curata. Cand toate midiile sunt curatate, se mai clatesc in cateva ape. Se scurg bine de apa chiar inainte de a le gati. Se incinge tigaia cu ulei. Se adauga cateii de usturoi striviti si se calesc scurt. De adauga rosiile cherry si midiile mediteraneene. Se adauga vin alb. Se condimenteaza cu piper si sare, dupa gust. Se asezoneaza cu patrunjel. Mod de servire Se servesc fierbinti, cu paine proaspata din faina si felii de lamaie, alaturi de un pahar cu vin alb.
Reţeta face parte din programul de educaţie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. In noiembrie, Restaurantul partener al proiectului este Cucina di Eleni.
Reţeta mediteraneana ”Cozze al vino bianco (Midii cu vin alb)” a fost oferita şi preparata de Cucina di Eleni şi poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific mediteranean si italian din str. stefan Mihaileanu nr. 35, Bucuresti.

Ingrediente Midii in vin alb

1,5 kg midii

rosii cherry

2 linguri ulei

vin alb

o legatura de patrunjel

6 catei de usturoi

sare

piper

Categorii