Minciunele, uscatele, crocantele

Reteta culinara Minciunele, uscatele, crocantele din categoria Dulciuri. Cum sa faci Minciunele, uscatele, crocantele
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Minciunele, uscatele, crocantele
Reteta am vazut-o la Motanel ( Motan la Oale pentru cine nu-l cunoaste ), Motanel cel lenes dar deosebit de vrednicut :))))))))))))))))))))))))( asta cu lenea este pentru cunoscatori, stiu ei cum sta treaba ). Si cum spuneam eu reteta am gasit-o la Motanel, iar el a gasit-o la Silvia Jurcovan si uite asa fiecare-si face pofta ce`a poftit-o ! O reteta gustoasa si rapida, rapid se face, rapid dispare din farfurie.
1 ou 2 galbenusuri un praf de sare 100 ml smantana cu 20% grasime 30 g unt cu 82% grasime 20 ml rom de calitate faina cca 370 g , plus sau minus, la mine a dat cu minus doar 350 g Pentru pudrat zahar pudraIntr-un castron am cernut pentru inceput cca 300 g faina, am facut o adancitura am pus sarea, oul intreg si galbenusurile, smantana, untul moale si romul ( alcoolul are rolul de a fragezi si afana aluatul). Am amestecat bine toate ingredientele, am mai adaugat 50 g faina ( atat a mai fost nevoie) si am inceput sa framanat aluatul pe masa de lucru indoindul mereu sub podul palmei de la margine spre mijloc, ca sa incorporeze cat mai mult aer. Am framantat aluatul pana a facut basicute, am format o bila, am acoperit-o cu folie alimentara si am lasat-o sa se odihneasca cca 10 min ( am lasat mai mult ca m-a furat peisajul ). Am intins o foaie dreptunghiulara din aluat de cca 2-3 mm, cu o rola zimtata am taiat fasii si apoi romburi, le-am crestat la mijloc, am trecut un colt prin fanta taiata formand un fel de nod sau o fundinta. Am pus uleiul la incins, se prajesc in baie de ulei, apoi am pus minciunelele la prajit ( uleiul trebuie sa fie foarte fierbinte), le-am scos cu un spumar si le-am asezat pe servetele sa absoarba surplusul de ulei. Se pudreaza cu zahar tos.Delicioase minciunelele, uscatelele , crocantelele, sa aveti pofta !
Ingrediente Minciunele, uscatele, crocantele
1 ou
2 galbenusuri
un praf de sare
100 ml smantana cu 20% grasime
30 g unt cu 82% grasime
20 ml rom de calitate
faina cca 370 g , plus sau minus, la mine a dat cu minus doar 350 g
Pentru pudrat
zahar pudra