Mixt de frunze (endivia, frisee si radicchio) cu ton si ceapa rosie

Reteta culinara din categoria Salate. Specific Italia. Cum sa faci Mixt de frunze (endivia, frisee si radicchio) cu ton si ceapa rosie

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mixt de frunze (endivia, frisee si radicchio) cu ton si ceapa rosie

 

O salată rapidă ce poate fi încropită chiar și la birou (în chicinetă sau oficiu ;)!)

 

INGREDIENTE
Mixt de salată (Mix de frunze endivia, frisee si radicchio) cca. 150 g, Ton în ulei de măsline cca. 100 g, Oțet balsamic 2 linguri, Limete 1 bucată, Ceapă roșie 1 bucată mare.

Ceapa roșie se curăță, se taie rondele mari.

Într-un bol încăpător se pune mix-ul de salată, apoi rondele de ceapa roșie, tonul mărunțit împreună cu jumătate din uleiul de măsline din conservă, oțetul balsamic și se amestecă ușor, până ce se împrietenesc toate gusturile. Se ornează cu felii de limete.

Salata se servește ca atare sau pentru cei care nu sunt la dietă, cu pâine neagră sau lipie.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Mixt de frunze (endivia, frisee si radicchio) cu ton si ceapa rosie

Mixt de salată (Mix de frunze endivia, frisee si radicchio) cca. 150 g,

Ton în ulei de măsline cca. 100 g,

Oțet balsamic 2 linguri,

Limete 1 bucată,

Ceapă roșie 1 bucată mare.

Categorii