Mușuroi de cârtiță

Reteta culinara Mușuroi de cârtiță din categoria Dulciuri. Cum sa faci Mușuroi de cârtiță

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mușuroi de cârtiță

 

Demult doream sa fac aceasta prajitura...iar acum i-a venit rândul. Tare simplu se face și cât este de delicioasa nici nu mai spun.Ai mei au indragit-o pe loc!!!!! Reteta am preluat-o de la Gabita ( Gaby_d) .Mulțumesc 🥰

Blat : 6 oua 6 linguri cu zahar 7 linguri cu faina alba 3 linguri cu cacao 1 plic praf de copt 1 vârf de sare 30 ml ulei 30 ml apa Umplutura : 200 ml frișcă lichida 450 gr smantana 4 linguri cu zahar pudra 50 gr ciocolata tocata cacao pentru pudrat 5 banane

Incepem prin prepararea blatului , separand albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le frecam cu cele 30 ml ulei si 30 ml apa.

Albusurile le batem spuma cu un vârf de sare .Adaugam zaharul si mixam pana este topit complet.

Falna o cernem impreuna cu cacaua si praful de copt si o adaugam in bolul cu albusurl. 

Adaugam si galbenusurile si omogenizam ușor. 

Ungem o forma cu diamentrul de 26 cm ( eu am folosit o forma pentru tarte ) cu ulei, tapetam  cu faina si toarnam compoziția.

Punem in cuptorul preincalzit pentru circa 40 min Ia foc mic.

Intre timp amestecam frisca lichida cu smantana, zaharul pudra, si incepem sa mixam pana cand obtinem o frisca cu o consistenta ferma.

Adaugam ciocolata tocata si punem vasul în frigider .

Cand blatul este copt ,il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. 

Cand blatul este rece, il scobim ,obtinand o adancitura in blat in care vom aseza bananele.

Punem crema ( din frigider )  peste banane.

Peste crema punem miezul de blat pe care l-am scobit, faramitandu-l.

Presam usor cu mana si pudram cu cacao .

Dam prajitura la rece pana a doua zi ( dacă rezistați) :))) sau măcar câteva ore .

Sa aveți pofta ! 

Ingrediente Mușuroi de cârtiță

6 oua

6 linguri cu zahar

7 linguri cu faina alba

3 linguri cu cacao

1 plic praf de copt

1 vârf de sare

30 ml ulei

30 ml apa

200 ml frișcă lichida

450 gr smantana

4 linguri cu zahar pudra

50 gr ciocolata tocata

cacao pentru pudrat

5 banane

Categorii