Nougat glacé cu sos caramel

Reteta culinara Nougat glacé cu sos caramel din categoria Torturi. Specific Franta. Cum sa faci Nougat glacé cu sos caramel
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Nougat glacé cu sos caramel
Pastrez din vara anului trecut reteta "Nougat glacé" ca fiind un deliciu aromat de preparat in zi de sarbatoare. Stiu ca au mai preparat-o si alti bucatarasi :) . "Nougat glacé" are in compozitie crantz si asta mi-a dat voie sa ii asociez tema caramel, adica sa o stropesc din belsug cu sos caramel in loc de coulis-ul din fructe propus de Radu Popovici de la care am luat reteta, coulis pe care l-am folosit si aratat la tortul din bezea Himalaya. Varianta coulisului din fructe este mai racoritoare si mai putin dulce dar eu am vrut sa sugerez inca o varianta.
Ingrediente Nougat glacé cu sos caramel
CRANTZ
200 g zahar
200 g alune de padure, tocate (sau nuci)
FRISCA
1 litru frisca lichida din smantana naturala obligatoriu
plicuri cu intaritoare (sa aveti la indemana in caz ca nu se bate simplu)
MERINGUE ITALIENNE
3 albusuri de ou
250 g zahar pt. sirop
150 ml apa pt. sirop
............................
- 200 g fructe deshidratate sau confiate (caise, cirese, papaya, etc.), tocate
- semintele de la 1/2 pastaie de vanilie sau 1 lingurita de esenta de vanilie (eu am folosit extract de vanilie Bourbon)
ORNAMENT PORTIE:
-fructe confiate (baghete papaya, cirese confiate, etc.)
-sos caramel din dulce de leche