Obletel crocant

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Obletel crocant

Se curata obletelul de intestine apoi se spala in mai multe ape reci si se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine. Se indulceste obletelul cu un praf de sare apoi se insira cate 4-5 bucati pe cate o scobitoare de bambus care se infige prin ochii pestisorilor. Se tavaleste fiecare gramada de obletei prin pesmet apoi se prajesc pe ambele parti in ulei incins.Se scot obleteii pe servetele absorbante, pentru a scapa de surplusul de ulei apoi se consuma simli sau cu mujdei de usturoi. Acest tip de peste se consuma cu totul, fara cap, nemaifiind nevoie sa scoatem oasele. Pofta buna! Sfat: In acelasi mod obletelul se poate praji tavalit prin malai grisat. Iese la fel de crocant si bun.

Ingrediente Obletel crocant

1 kg obletel proaspat

300 ml ulei

sare

200 g pesmet

cateva scobitori de bambu

Categorii