Omletă din ouă de gâscă
Reteta culinara Omletă din ouă de gâscă din categoria Cook and smile. Cum sa faci Omletă din ouă de gâscă
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Omletă din ouă de gâscă
Un brunch specific familiei Zmeilor, sâmbătă sau duminică, omletă cu de toate ;) Omleta intră cu brio în cartea de "retete de vara"! ;) Eee, dar de data asta am schimbat și un ingredient de bază, oul de găină înlocuit cu oul de gâscă. Un ou de gâscă este echivalentul a trei ouă de găină ;) Bun, un gust mai finuț, nu așa brut. N-am putut să fac omleta așa simplă, nu e de așa că după o revizie prin frigider, am preparat pe gustul Zmeilor. Spor și poftă bună!
INGREDIENTE
Ceapa galbenă și ardeiul gras se curăță, spală și se taie julien. Într-o tigaie se pun legumele și uleiul, eu am o tigaie doubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie.
Cubulețele de bacon se adaugă la amestecul de ceapă și ardei, lăsându-se la gătit la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se continuu. Apoi se adaugă ouăle, bătute bine, asezonate de sare și piper, se omogenizează, ca să se împrietenească toate ingredientele, se acoperă și se lasă la gătit cca. 5 minute pe fiecare parte.
Omleta se porționează și se servește după gustul fiecăruia, cu/fără pâine și legume de sezon.
Spor și poftă bună!
Ingrediente Omletă din ouă de gâscă
Ouă de gâscă 2 bucăți, Ceapă galbenă 2 bucăți, Ardei gras verde 1 bucată, Ulei de floarea soarelui 3 linguri, Sare de mare ½ linguriță, Piper proaspăt măcinat ½ linguriță, Cubulețe de bacon cca. 100 g.