Orez cu sepie

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Orez cu sepie

Se curata sepia,(i se scoate ciocul negru si se spala putin cu apa)se taie in bucatele si se amesteca impreuna cu 2 catei de usturoi tocati marunt si patrunjelul tocat.Se pastreaza la frigider pana se pregatesc celelalte ingrediente.Se curata ardeii si se taie in feliute micute si subtiri.Rosiile si usturoiul se toaca marunt.In cratita in care urmeaza sa preparam reteta(mai mare si destul de adanca) se pune putin ulei la incins si se calesc ardeii impreuna cu usturoiul tocat(vreo 5 min).Intre timp spalam orezul(in vreo 3 ape) si il pastram pentru final.Punem supa de peste pe foc pana da in clocot o data si se da deoparte.Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins si la foc iute se caleste sepia pana prinde putina culoare.Se adauga rosiile,boiaua dulce,se amesteca totul vreo 2 min. si se pune peste ardei.Se calesc toate ingredientele 2,3min si se adauga orezul.Se amesteca bine,se pune supa,un praf de sofran,se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit vreo 10 min. dupa care se da focul mai mic si se mai fierbe 10-15 min.(pana ce orezul s-a fiert).Se serveste cald.POFTA BUNA!!

Ingrediente Orez cu sepie

2 ardei verzi

2 rosii

500gr sepie

3 catei de usturoi

400gr orez cu bobul lung

1,200ml supa de peste(in lipsa,apa)

un praf boia dulce,sare,piper

sofran

4-5 fire de patrunjel

Categorii

Falafel crocant - reteta simpla si delicioasa de post

Falafel crocant - reteta simpla si delicioasa de post

Falafel crocant – reteta simpla si delicioasa de post - Cum se prepara Falafel crocant – reteta simp

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post - Cum se prepara Tocănița de năut - Rețeta gustoasă de po

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceste Chiftele de post din

Macrou afumat, reteta delicioasa cu saramura naturala

Macrou afumat, reteta delicioasa cu saramura naturala

Macrou afumat - Mai intai lasam pestele la dezghetat, se stie ca macroul este un peste de la Marea N

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa - Cum se prepara aceasta Mancare de fa

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post - Cum se prepa

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi - Rețeta aromată și ușoară

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi - Rețeta aromată și ușoară

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi - Rețeta aromată și ușoară - Cum se prep