Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște
Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște - Cum sa pregatesti Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară.
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște
Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște. Descoperă frumusețea și simplitatea ouălor de Paște vopsite natural, folosind ingrediente din natură și sănătoase pentru a obține culori diverse, pastelate natural. Ai nevoie doar de ouă albe, afine congelate, sfeclă roșie fiartă, turmeric și ulei de măsline.
Ingrediente Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște: ouă albe de găină, spălate și curate pudră de turmeric afine congelate sfeclă prefiarta apă uleiCum sa pregatesti Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște
Pentru a prepara ouăle vopsite, începe prin a fierbe ouăle timp de 15-20 de minute. În timp ce acestea fierb, pregătește coloranții naturali. Pentru culoarea albastru-violet, folosește afine congelate. Pentru culoarea roșiatică, folosește sfeclă roșie fiartă. Pentru o nuanță aurie, folosește turmeric. După ce ouăle sunt fierte și coloranții sunt pregătiți, toarnă apa în care ouăle au fiert peste fiecare ingredient colorant, în boluri separate. Aveți grijă ca vasul să fie termorezistent, pentru a nu se crăpa de la apa fierbinte. Adaugă ouăle și lasă-le să stea în fiecare soluție timp de aproximativ 3-4 ore sau mai mult, în funcție de cât de intens dorești culoarea.
Poti opta si pentru varianta de Oua rosii vopsite in coji de ceapa sau de Oua vopsite cu coloranti alimentari.
Mai multe detalii poti afla din articolul Tehnici si trucuri de vopsire a oualor de Paste - Creativitate pentru intreaga familie .
Ingrediente Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște
Ingrediente Ouă vopsite natural - Rețeta simplă și ușoară pentru sărbătorile de Paște:
ouă albe de găină, spălate și curate
pudră de turmeric
afine congelate
sfeclă prefiarta
apă
ulei