Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce - Cum se prepara Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce.

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

Ingrediente Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce Pentru sosul bechamel cu gorgonzola: 60 g unt 60 g făină Sare și piper 500 ml lapte 150 g gorgonzola dulce (dolce) Pentru aperitiv: 6-7 felii de pâine (pentru o tavă de 15/20 cm) 4 roșii mari 20 g măsline 2-3 fire de cimbru proaspăt Busuioc proaspăt

Cum se prepara Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

Începeți prepararea sosului bechamel: Într-o cratiță, topiți untul la foc mediu. Adăugați făina și amestecați continuu timp de 1-2 minute până când obțineți o pastă omogenă.

Treptat, adăugați laptele cald, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Continuați gătirea și amestecarea până când sosul se îngroașă și devine cremos. Condimentați cu sare și piper după gust.

Adăugați gorgonzola în sosul bechamel și amestecați până când se topește complet și se încorporează în sos. Lăsați sosul deoparte.

Preîncălziți cuptorul la 200°C. Tăiați roșiile în felii și feliați măslinele. Așezați feliile de pâine într-o tavă de copt in care am pus un strat generos de sos bechamel, acoperind întreaga suprafață. Alternati feliile de paine cu felii de rosii. Turnați sosul bechamel cu gorgonzola peste feliile de pâine, asigurându-vă că sunt bine acoperite.

Presărați măslinele deasupra. Presărați cimbrul proaspăt tocat și busuiocul proaspăt pe deasupra. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20 de minute sau până când aperitivul este bine rumenit și crocant. Lăsați să se răcească puțin înainte de a servi.

Poftă bună!

Ingrediente Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

Ingrediente Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

Pentru sosul bechamel cu gorgonzola:

60 g unt

60 g făină Sare și piper

500 ml lapte

150 g gorgonzola dulce (dolce)

Pentru aperitiv:

6-7 felii de pâine (pentru o tavă de 15/20 cm)

4 roșii mari

20 g măsline

2-3 fire de cimbru proaspăt

Busuioc proaspăt

Categorii