Paine (bagheta) frantuzeasca (french bread)

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Paine (bagheta) frantuzeasca (french bread)

Amesteca drojdia cu putina apa, ca sa se dizolve bine. Intr-un castron amesteca toate ingredientele, cu o lingura. Cand nu mai poti amesteca cu lingura, amesteca cu mana pana ce se omogenizeaza, in total cam 1 minut.

Lasa coca sa stea descoperita 5 minute. Scoate coca din castron si framant-o cam 3 minute. Nu mai adauga prea multa faina. In final coca trebuie sa fie elastica si sa nu se lipeasaca tare de mana. Pune coca intr-un castron curat uns cu ulei, acoper-o cu folie de plastic si pune-o in frigider pentru maxim 4 zile. A impartit coca in doua castroane, pentru ca vreau s-o coc in doua zile diferite.

Lasa coca 1 ora la temperatura camerei. Cu ajutorul unei palete scoate-o cu grija din castron. Nu apasa prea tare, ca sa nu iasa gazele acumulate in ea. Imparte coca in 3 parti egale si formeaza baghetele.

Pune-le intr-o tava, pe foaie de copt. Fa cate 3 taieturi usoare, in diagonala, pe fiecare bagheta. Lasa coca la crescut pentru o ora. Inainte cu 45 de minute de a coace painea, incalzeste cuptorul le maximul .

Pune coca in cuptor si redu temperatura la 230 C. Coace 25 minute, pana ce coaja devine aurie. Scoate baghetele si raceste-le pe un gratar, minim1 ora.

Ingrediente Paine (bagheta) frantuzeasca (french bread)

-700 g faina pentru paine

4 g drojdie proaspata

1 lingurita sare

500 g apa la temperatura corpului

Categorii