Paine (bagheta) frantuzeasca (french bread)
Instructiuni de preparare Paine (bagheta) frantuzeasca (french bread)
Amesteca drojdia cu putina apa, ca sa se dizolve bine. Intr-un castron amesteca toate ingredientele, cu o lingura. Cand nu mai poti amesteca cu lingura, amesteca cu mana pana ce se omogenizeaza, in total cam 1 minut.
Lasa coca sa stea descoperita 5 minute. Scoate coca din castron si framant-o cam 3 minute. Nu mai adauga prea multa faina. In final coca trebuie sa fie elastica si sa nu se lipeasaca tare de mana. Pune coca intr-un castron curat uns cu ulei, acoper-o cu folie de plastic si pune-o in frigider pentru maxim 4 zile. A impartit coca in doua castroane, pentru ca vreau s-o coc in doua zile diferite.
Lasa coca 1 ora la temperatura camerei. Cu ajutorul unei palete scoate-o cu grija din castron. Nu apasa prea tare, ca sa nu iasa gazele acumulate in ea. Imparte coca in 3 parti egale si formeaza baghetele.
Pune-le intr-o tava, pe foaie de copt. Fa cate 3 taieturi usoare, in diagonala, pe fiecare bagheta. Lasa coca la crescut pentru o ora. Inainte cu 45 de minute de a coace painea, incalzeste cuptorul le maximul .
Pune coca in cuptor si redu temperatura la 230 C. Coace 25 minute, pana ce coaja devine aurie. Scoate baghetele si raceste-le pe un gratar, minim1 ora.
Ingrediente Paine (bagheta) frantuzeasca (french bread)
-700 g faina pentru paine
4 g drojdie proaspata
1 lingurita sare
500 g apa la temperatura corpului