Paine cu faina de porumb, seminte de in si fulgi de secara
Instructiuni de preparare Paine cu faina de porumb, seminte de in si fulgi de secara
Prepari intai faina de porumb: umpli doua rasnite de cafea cu malai, rasnesti 20-30de secunde si ai obtinut faina de porumb.
Intr-un castron mare pui cubul de drojdie, il lichefiezi cu zahar, adaugi oul, sarea, laptele, uleiul, fulgii de secara, seminte de in, faina de porumb si amesteci cu ajutorul unei furculite la inceput, dupa care, asta e bucataria, pui mana! Adaugi faina normala cat cuprinde.
Dupa ce ai facut aluatul acopera-l cu un prosop de bucatarie si aseza-l pe calorifer, acum cat mai este cald caloriferul, ca dupa aia dati fuga cu aluatul in balcon, unde bate soarele si il lasati acolo pana isi dubleaza volumul.
Dai jos aluatul de acolo de unde s-a umflat tot si il framanti 20 de secunde, cat sa nu obosesti, dar sa ii scoti aerele din el si apoi il modelezi rapid sub forma de sul pe care il pui in tava de chec, tapetata cu hartie de copt.
Il crestezi, il decorezi cu seminte si il pui iar sa creasca, dupa care il dai la cuptor pentru cam o ora la foc potrivit.
Ingrediente Paine cu faina de porumb, seminte de in si fulgi de secara
1 cub drojdie de bere
2 linguri zahar
1 lingurita sare de mare grunjoasa
1 ou
500 ml lapte
100 ml ulei de orez
200 g faina de porumb
800-900 g faina de grau
200 g fulgi se secara
3 linguri de seminte de in