Paine de casa cu bicarbonat (fara drojdie)

Paine de casa

Timp de preparare o ora

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Paine de casa cu bicarbonat (fara drojdie)

Faina se cerne si se pune intr-un vas. Peste ea se adauga sarea, bicarbonatul si treptat iaurtul.

Pe masura ce se adauga iaurtul, se amesteca pana se obtine un aluat omogen, care nu se lipeste. Daca aluatul este prea moale mai adaugati putina faina.

Aluatul se transfera pe masa de lucru si i se da forma rotunda. Intr-un vas yenna, uns cu ulei, se aseaza painea, se cresteaza cu un cutit, sub forma de cruce, se aseaza capacul peste vas si se da la cuptorul preincalzit, la 220 grade, timp de 30 de minute.

Dupa acest timp, se scoate capacul vasului, si se mai da painea la cuptor pentru inca 15 minute. Se feliaza cand se raceste (asta daca aveti rabdare).

Ingrediente Paine de casa cu bicarbonat (fara drojdie)

600 g faina (eu am pus faina de tara de asta e mai inchisa la culoare :P)

400 ml iaurt simplu

1 lingurita rasa de sare

1 lingurita bicarbonate (+1/2)

Categorii