Paine de casa cu ulei de masline

Paine pufoasa

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Paine de casa cu ulei de masline

Faina se cerne intr un vas. In apa calduta se dizolva drojdia, apoi se adauga zaharul si uleiul si se amesteca pana se dizolva si zaharul. Se face o gropita in mijlocul fainii si se adauga amestecul lichid de drojdie, si sarea. Se amesteca cu o lingura apoi se framanta cu mana. Se framanta bine pana ce aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Aluatul se lasa la dospit la loc cald, si acoperit cu un prosop, circa 40 minute. Dupa ce aluatul a crescut acesta se pune pe masa pudrata cu faina, si se da forma painii. Paine se aseaza intr o tava tapetata cu hartie de copt si se acopera cu un prosop. Se lasa la crescut inca 20 minute. Dupa ce a crescut, se unge cu putina apa calduta, se pudreaza din belsug cu faina si se cresteaza cu un cutit foarte bine ascutit. Paine se da la cuptorul incins la 200 C timp de 25 30 minute. Se lasa sa se raceasca si se feliaza.

Ingrediente Paine de casa cu ulei de masline

400 g faina

25 g drojdie proaspata

250 ml apa calduta

4 linguri ulei de masline

o lingurita rasa cu zahar

8 g sare

Categorii