Paine toast - de casa
La micul dejun sau oricand ai nevoie de o gustare, lasa-te tentat de o felie de paine toast :-) O reteta mai usor de facut decat pare ;-) Folositi-o la sandwich-uri sau la alte preparate simple. O paine super alba, super pufoasa, super gustoasa!
Instructiuni de preparare Paine toast - de casa
In vasul robotului puneti faina, sarea si zaharul si formati o gropita. Puneti drojdia zdrobita (aveti grija sa nu atinga sarea!). Adaugati apa si laptele si framantati la viteza medie timp de cateva minute.
Apoi adaugati untul in bucati mici, putin cate putin, in timp ce framantati. Dupa ce untul este bine incorporat, lasati aluatul sa creasca la temperatura camerei timp de 1 ora.
Dupa acest timp, asezati aluatul pe o suprafata de lucru usor pudrata cu faina. Intindeti aluatul cu mana pentru a forma un dreptunghi. Indoiți aluatul in 3, apoi rotiti-l la 90°.
Intindeti-l din nou sub forma de dreptunghi si pliati-l in 3. Apasati bine, apoi rotiti-l pentru a ii da forma specifica. Asezati aluatul in forma de copt unsa cu unt.
Aplicati oul batut deasupra avand grija sa nu dati pe margini pentru ca se va lipi de forma. Lasati sa creasca timp de 1 ora la temperatura camerei.
Coaceti 35 minute la 170°C.
Gata!
Ingrediente Paine toast - de casa
3000 gr faina
1 lingura de zahar
1 lingurita de sare
10 grame de drojdie proaspata
120 ml lapte
80 ml apa
20 gr unt
1 ou