Painici raw(z)
Instructiuni de preparare Painici raw(z)
Se pun toate ingredientele in robot si se mixeaza pana rezulta o compozitie mai cremoasa, nu foarte tare dar nici foarte lichida. Se pune hartie de copt pe tavile aparatului de deshidratat si cu o lingura se pune compozitie pe hartie.
Se da o forma rotunda, uniforma. Este important sa nu faceti painicile f subtiri pt ca nu doriti chipsuri. Se deshidrateaza timp de 12-14 ore la 40 grade C. Dupa deshidratare se pastreaza in pungi la frigider timp de 1-2 saptamani.
Cum incoltim hrisca. Boabele de hrisca se pun intr-un borcan de incoltit , se clatesc bine cu apa rece si se umple borcanul cu apa.
Se pune intr-un loc intunecos la temperatura camerei, peste noapte (12 ore). Hrisca se scurge de apa, se clateste bine si se scurge din nou de toata apa din borcan.
Se pune borcanul in pozitie culcata in acelasi loc intunecos pentru 8 ore. Dupa acest interval mai clatiti si scurgeti hrisca o data. Ar trebui sa vedeti deja primele codite de incoltire. In acest moment puteti folosi hrisca sau o mai puteti lasa inca 8 ore pentru a incolti mai bine.
Ingrediente Painici raw(z)
500 g hrisca bio* incoltita
200-250 g nuci crude de Brazilia
faina din seminte de in
1 legatura patrunjel proaspat sau uscat
cateva linguri fulgi de drojdie
sare
apa