Parjoale moldovenesti pufoase

Reteta culinara Parjoale moldovenesti pufoase din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Parjoale moldovenesti pufoase

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Parjoale moldovenesti pufoase

 

O reteta de parjoale din Moldova suculente si gustoase! Pe placul tuturor. Chiar si copiii au mancat pe nerasuflate. Merita incercata!

 

INGREDIENTE
500 g carne tocata amestec vita si porc 1/2 capatana usturoi 2 cepe 1 ou 2 chifle 1 lingura rasa zahar (optional) sare piper ulei pentru prajit Cateva feli de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se pun in apa la inmuiat cat sa le acopere. Si se lasa sa se inmoaie bine. Eu am pus 2 ca am zis sa le salvez ca erau deja tari. :)) Ceapa si usturoiul le-am dat prin robot sa se toace fin pana au devenit o pasta. Intr-un vas mai mare se pune carnea tocata. Se adauga ceapa si usturoiul. Apoi oul, sarea si piperul. Se scurge painea de apa. Dar nu de tot. Se amesteca bine totul pret de cateva minute bune. Am adaugat si zaharul pentru un plus de gust. Se amesteca pana se leaga totul bine. Intr-o tigaie se pune ulei la incins. Se formeaza chiftelele. Se prajesc pe ambele parti. Se scot pe un prosop absorbant. Intr-o cratita se toarna putina apa pe fund. Se aseaza chiftelele. Se pune cratita pe foc si se acopera cu capac. Se lasa in jur de 10 minute sa stea sub abur sau pana cand se evapora apa. Se scot pe un platou si se servesc cu pofta mare. :)

Ingrediente Parjoale moldovenesti pufoase

500 g carne tocata amestec vita si porc

1/2 capatana usturoi

2 cepe

1 ou

2 chifle

1 lingura rasa zahar (optional)

sare

piper

ulei pentru prajit

Categorii