Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post
Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post - Cum se prepara acest Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post: Pune la fiert
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post
Andra Mihail ne prezintă o rețetă simplă și savuroasă de sote de ciuperci pe pat de mămăligă, perfectă pentru o masă rapidă și plină de gust. Această mâncare este alegerea ideală pentru perioada postului, dar nu numai. Pentru a prepara acest Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post, ai nevoie de următoarele ingrediente: ciuperci, usturoi, pătrunjel, mălai și apă.
Ingrediente Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post 500 g ciuperci brune 4-5 căței usturoi ulei de măsline sare și piper cimbru uscat pătrunjel verde mămăligă: 250 gr mălai 1 l apă sareCum se prepara acest Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post:
Pune la fiert apa cu sare. Când începe să fiarbă, toarnă mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor. Redu focul la mic și lasă mămăliga să fiarbă, amestecând periodic, timp de aproximativ 15-20 de minute. În funcție de tipul mălaiului, timpul de fierbere poate varia, dar trebuie să obții o consistență cremoasă și omogenă.
Curăță ciupercile de coajă, apoi taie-le în jumătăți. Pe cele foarte mici, le poți lăsa întregi.
Pune la încins puțin ulei de măsline într-o tigaie și rumenește ciupercile. Condimentează cu sare și piper, cimbru uscat. Presează usturoiul și adaugă-l peste ciuperci. După ce s-au rumenit bine ciupercile, presară pătrunjel verde tocat mărunt.
Servește sote-ul de ciuperci pe pat de mămăligă. Este o mâncare simplă și foarte gustoasă, ideală pentru zilele de post, dar nu numai.
Recomandarea Bucataras: reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus servita cu Castraveti murati sau cu Ardei copti la gratar.
Ingrediente Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post
Ingrediente Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post
500 g ciuperci brune
4-5 căței usturoi
ulei de măsline
sare și piper
cimbru uscat
pătrunjel verde
mămăligă:
250 gr mălai
1 l apă
sare