Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post

Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post - Cum se prepara acest Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post:  Pune la fiert

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post

 

Andra Mihail ne prezintă o rețetă simplă și savuroasă de sote de ciuperci pe pat de mămăligă, perfectă pentru o masă rapidă și plină de gust. Această mâncare este alegerea ideală pentru perioada postului, dar nu numai. Pentru a prepara acest Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post, ai nevoie de următoarele ingrediente: ciuperci, usturoi, pătrunjel, mălai și apă.  

Ingrediente Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post 500 g ciuperci brune 4-5 căței usturoi ulei de măsline sare și piper cimbru uscat pătrunjel verde mămăligă: 250 gr mălai 1 l apă sare

Cum se prepara acest Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post:

 Pune la fiert apa cu sare. Când începe să fiarbă, toarnă mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor. Redu focul la mic și lasă mămăliga să fiarbă, amestecând periodic, timp de aproximativ 15-20 de minute. În funcție de tipul mălaiului, timpul de fierbere poate varia, dar trebuie să obții o consistență cremoasă și omogenă.

Curăță ciupercile de coajă, apoi taie-le în jumătăți. Pe cele foarte mici, le poți lăsa întregi. 

Pune la încins puțin ulei de măsline într-o tigaie și rumenește ciupercile. Condimentează cu sare și piper, cimbru uscat. Presează usturoiul și adaugă-l peste ciuperci. După ce s-au rumenit bine ciupercile, presară pătrunjel verde tocat mărunt.

Servește sote-ul de ciuperci pe pat de mămăligă. Este o mâncare simplă și foarte gustoasă, ideală pentru zilele de post, dar nu numai.

Recomandarea Bucataras: reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus servita cu Castraveti murati  sau cu Ardei copti la gratar.

Ingrediente Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post

Ingrediente Sote de ciuperci cu mămăligă - Rețeta gustoasă de post

500 g ciuperci brune

4-5 căței usturoi

ulei de măsline

sare și piper

cimbru uscat

pătrunjel verde

mămăligă:

250 gr mălai

1 l apă

sare

Categorii

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Reteta culinara Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post din categoria Mancaruri de legum

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca