Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cum se prepara Pilaf de orez cu legume, pipote
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica
Rețeta este inspirată din zona banatului și are ceva influențe sârbești. În Timișoara ni se servea uneori acest fel de mâncare, la cantina studențească și m-am gândit să fac și eu. Este o mâncare gustoasă, rapid și ușor de preparat. Pentru acest Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: orez, ceapa, ardei gras, rosii, pipote si inimi, verdeata.
Ingrediente Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica 250-300 g orez bob mare 1 ceapă, mai mare 1 ardei gras/kapia (opțional) 1-2 rădăcini de morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1-2 roșii proaspete (opțional) 1-2 linguri pastă de rosii/roșii în bulion/pulpă de roșii/suc de roșii 100 g unt (opțional) 4-5 linguri ulei de floarea soarelui sare, dupa gust piper, după gust boia de ardei dulce/iute, după gust 1-2 linguri delikat (opțional) 1 caserolă pipote și inimi de pui (a avut 550 g) 1 crenguta de cimbru 1 legătură de patrunjel verde, tocat măruntCum se prepara Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica
Pasul 1: Alegem orezul, îl spălăm bine după care îl punem într-un vas cu apă rece, până ce ne vom ocupa de pipote. El se va umfla și va fierbe mult mai repede. Curățăm pipotele și inimile și le spălăm din mai multe ape după care le punem la fiert, în apă cu puțină sare, vreo 30-40 de minute, până ce sunt aproape fierte! Scurgem apa în care au fiert.
Pasul 2: Curățăm și spălăm bine legumele. Ceapa o tocăm mărunt, Rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) îl dăm prin răzătoarea mare iar ardeiul și roșiile le tăiem cubulețe nu prea mari.
Pasul 3: Într-o tigaie teflonată (antiaderentă) tunăm uleiul și-l încingem bine (în ulei putem pune și un cubuleț de unt, dacă dorim!). Sotăm legumele, mai întâi călim ceapa, până ce devine ca sticla, apoi punem rădăcinoasele și ardeiul, iar după vreo 2-3 minute punem roșiile și usturoiul și lăsăm doar 2-3 minute.
Observație: Nu punem usturoiul mai devreme deoarece dacă se arde, devine amar!
Pasul 4: Strecurăm orezul și-l punem peste legume. Tot acuma punem și pasta sau sucul de roșii și le călim la un loc, nu mai mult de 5 minute. Adăugăm pipotele și inimile de pui și completăm cu apă, până ce le cuprinde. La nevoie putem să mai completăm ulterior, cu apă. Punem capacul și lăsăm să fiarbă vreo 30 minute, la foc potrivit. Verifică dacă pipotele/inimile sunt fierte, înțepând cu o furculiță! Când sunt gata, oprim focul, condimentăm după gust și ornăm cu verdeață de pătrunjel.
Observație: Având în vedere faptul că pipotele/inimile erau aproape fierte, boabele de orez vor putea să rămână întregi!
Incearca si reteta de Orez cu ciuperci si legume, o mancare foarte gustoasa sau Orez cu peste si creveti, o mancare pe placul iubitorilor fructelor de mare.
Iti recomandam si reteta de Orez cu spanac, o garnitura foarte gustoasa.
Poftă bună!
Ingrediente Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica
Ingrediente Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica
250-300 g orez bob mare
1 ceapă, mai mare
1 ardei gras/kapia (opțional)
1-2 rădăcini de morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1-2 roșii proaspete (opțional)
1-2 linguri pastă de rosii/roșii în bulion/pulpă de roșii/suc de roșii
100 g unt (opțional)
4-5 linguri ulei de floarea soarelui
sare, dupa gust
piper, după gust
boia de ardei dulce/iute, după gust
1-2 linguri delikat (opțional)
1 caserolă pipote și inimi de pui (a avut 550 g)
1 crenguta de cimbru
1 legătură de patrunjel verde, tocat mărunt