Pasta de ardei capia

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pasta de ardei capia

1.Spalati si curatati ardeii. 2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul de bucatarie. 3.Adaugati sarea si puneti ardeiul intr-o oala (de preferat una care stiti ca nu lipeste). Lasati sa fiarba la foc mic pana se evapora toata apa. Amestecati constant pentru a nu se lipi. 4.Cand apa s-a evaporat adaugati piperul si foile de dafin. Mai lasati pe foc 5-10 minute sa fiarba impreuna, apoi scoateti foile de dafin. Daca doriti puteti adauga 1-2 aspirine sau putin conservant.(eu nu am pus si va asigur ca pasta de ardei rezista cel putin 2 ani) 5.Puneti pasta de ardei fierbinte in borcane sterilizate pe care le inchideti etans. (recomand borcane mici) Pastrati borcanele invelite in paturi 1-2 zile, pana se racesc complet. 6.Depozitati borcanele intr-un loc racoros si uscat. Dupa ce desfaceti borcanele,pastrati-le la frigider.

Ingrediente Pasta de ardei capia

6 kg de ardei capia (necuratati)

2 linguri rase cu sare pentru muraturi (sau dupa gust)

1 lingurita de piper(optional)

2-3 foi de dafin

Categorii