Pasta de ardei iute cu ardei kapia si rosii

Reteta culinara Pasta de ardei iute cu ardei kapia si rosii din categoria Conserve. Specific Romania. Cum sa faci Pasta de ardei iute cu ardei kapia si rosii

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pasta de ardei iute cu ardei kapia si rosii

 

Exista multe variante pentru obtinerea acestei paste. Se poate prepara si cu gogosar in loc de ardei Kapia, sau, se pot adauga diverse mirodenii. Ca de fiecare data, "vinovat" pentru aceste specialitati este Soleil , jumatatea mea. Ca si tip de ardei, am gasit in piata o varianta nu exagerat de iute, dar un tip de ardei foarte carnos si gustos pe care taranii il numesc "Cornu caprii`". Am cautat informatii despre acest tip de ardei, insa, pana in momentul de fata nu am gasit nimic. Ramane ca sursa sigura Tanti Katy pe care o gasesc in piata la aceeasi taraba in fiecare toamna. Unica sansa de a pastra soiul este sa-i rog pe prietenii de la Tomatina sa-mi cultive pe o portiune mica in solar. M-am indragostit iremediabil de acest sos, la fel ca si de Ketchup-ul pe care-l fac de ani de zile !

Ingrediente Pasta de ardei iute cu ardei kapia si rosii

1 kg ardei iuti

800 gr passatta de rosii ( suc de rosii mai gros )

250 ml apa

4 ardei Kapia copti

1 lingurita de sare

zahar ( optional, 1-2 lingurite )

Categorii