Pasta tartinabila cu sardine

Reteta culinara din categoria Salate. Specific Romania. Cum sa faci Pasta tartinabila cu sardine

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pasta tartinabila cu sardine

 

Un aperitiv simplu si rapid pentru cei care indragesc preparatele din peste. De mult timp nu am mai preparat pasta de peste. Mi-a placut gustul delicat si nu foarte puternic al sardinelor. Poti servi linistit o bruscheta cu pasta de sardina fara sa se simta de la o posta.

 

INGREDIENTE
2 cutii sardine 300 gr margarina Rama din ulei de rapita 100 gr rosii deshidratate conservate in ulei de masline 2 cepe mici rosiii 2 catei usturoi 1 cartof fiert 1 lingurita rasa pasta iute de ardei- productie proprie 1 lamaie-zeama si putina coaja rasa 1/2 lingurita cimbru uscat maruntit sare Sardinele se scot din conserva si se pun intr-un bol. Rosiile, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Cartoful fiert se zdrobeste ca pentru pireu. Se pun in acelasi bol cu sardinele, margarina, cartoful fiert, rosiile, ceapa, usturoiul, pasta de ardei iute si cimbrul uscat. Sarati usor si amestecati compozitia pana se omogenizeaza. Eu am gustat si mi-a parut usor dulceaga de la rosiile deshidratate. Am stors deasupra zeama de la o lamaie si am ras suplimentar si putina coaja pentru aroma. Nu a fost nevoie de piper, gustul picant a fost dat de pasta iute de ardei si de una din conserve care era in ulei picant. Am obtinut o pasta fina usor tartinabila. Serviti pasta pe felii de paine subtiri, usor prajite. Pofta buna !!!!

Ingrediente Pasta tartinabila cu sardine

2 cutii sardine

300 gr margarina Rama din ulei de rapita

100 gr rosii deshidratate conservate in ulei de masline

2 cepe mici rosiii

2 catei usturoi

1 cartof fiert

1 lingurita rasa pasta iute de ardei- productie proprie

1 lamaie-zeama si putina coaja rasa

1/2 lingurita cimbru uscat maruntit

sare

Categorii