Pastai semifierte pentru iarna
Reteta culinara Pastai semifierte pentru iarna din categoria Conserve. Specific Romania. Cum sa faci Pastai semifierte pentru iarna
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pastai semifierte pentru iarna
E vremea păstăilor fragede și trebuie să facem deja provizii pentru iarnă, înainte ca soarele puternic să le usuce și să le facă ațoase. Congelarea legumelor pentru iarnă mi se pare o soluție mult mai bună decât aceea a păstrării lor în borcane, pentru că nu ocupă mult loc și nu există riscul de a se deteriora. Singura problemă este ca spațiul pentru congelare să fie suficient. Pentru că am avut (și am mai auzit și de la alții) experiența neplăcută a păstăilor congelate care nu mai fierb, de câțiva ani pun la congelator păstăi semifierte, așa cum optez pentru semipreparatele din vinete, sau din ardei grași. Nu se compară gustul păstăilor preparate astfel, cu cel al fasolei verzi cumpărate din comerț. Avantajul păstăilor semifierte și congelate este că mâncarea se va prepara foarte repede, la nevoie. Din aceste ingrediente am făcut 9 pungi de căte două porții fiecare.
Ingrediente Pastai semifierte pentru iarna
3 kg păstăi (fasole verde)
6 litri apă
6 linguri sare de bucătărie