Pastrav cu rosii deshidratate si capere

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pastrav cu rosii deshidratate si capere

Se spala pestele,se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie si se condimenteaza cu sare si piper atat pe exterior cat si in interiordupa care stropim cu zeama de la o lamaie.In burta fiecarui peste punem cate o lingura de capere si una de rosii deshidratate(rosiile deshidratate le-am tinut cateva minute in apa rece)si cate o lingura cu capere. Drept tava eu am folosit un vas yena cu gratar.Curatam cartofii si morcovii,ii spalam si apoi ii taiem(morcovul l-am taiat rondele iar cartofii in sferturi).Am uns vasul cu putin ulei si am asezat atat cartofii cat si morcovii.Am presarat putin rosmarin ,am adaugat usturoiul zdrobit.si am turnat o cana cu apa.Asezam gratarul iar pe gratar pestii si cateva rondele de lamaie. Dam la cuptor si cu 15 minute inainte de a fi totul gata turnam sosul de rosii si lasam ca acesta sa scada. Cand pestele este frumos rumenit si bine facut scoatem vasul din cuptor si asezam pe cate o farfurie cate o bucata de peste si legume.Turnam sosul intr-o sosiera. Stropim atat pestele cat si legumele cu sos si asezonam cu patrunjel verde si gata......puteti servi.

Ingrediente Pastrav cu rosii deshidratate si capere

3 pastravi

3 linguri cu rosii deshidratate

3 linguri cu capere

ulei de masline

2 lamai

3-4 cartofi

2 morcovi

1 cana cu suc de rosii

2-3 catei de usturoi.

patrunjel verde

rosmarin uscat

sare

piper macinat

Categorii