Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava unsa deja cu ulei (in loc de ulei puneti hartie de copt), se adauga rosiile, morcovul taiat rondele sau pe lung, turnati uleiul deasupra peste toate (cei care ati uns tava cu ulei, nu mai este nevoie sa mai puneti ulei peste) apoi se adauga sarea, piperul si patrunjelul uscat. Tava se baga la cuptor pentru maxim 25 minute. In timp ce pestele este la cuptor, pregatim orezul. Punem o tigaie la incins cu ulei, cand uleiul s-a incins (nu sa iasa fum), adaugam ceapa tocata marunt cu sarea (sarea se pune sa nu se arda ceapa), cand ceapa a capatat o culoarea aurie, adaugam orezul (nu spalat), lasam cam un minut, amestecand tot timpul sa nu se lipeasca orezul, dupa incepem sa adaugam apa cate un cm deasupra la orez, lasam focul la minim, dupa 2-3 minute; cand apa a scazut, adaugam dovlecelul si sparanghelul taiat cubulete, adaugam iarasi apa pana deasupra legumelor, dupa 5 minute este timpul ca controlam orezul daca este fiert, daca orezul este gata, adaugati si piperul, inchidem focul, punem un deoparte pestele si lasam 2-3 minute separat pana este servit. Daca v-a mai ramas apa din cei 500 ml, inseamna ca s-a lasat lichid de la legume. Va doresc pofta buna !

Ingrediente Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav:

2 pastravi

1 morcov

4-5 rosii potrivite

Patrunjel uscat (1 lingurita)

Sare si piper

100 ml ulei

200 ml de apa

Pentru orezul cu legume:

200 gr orez (cu bobul rotund)

1 ceapa

1 dovlecel (nu conteaza culoarea)

300 gr sparanghel verde

500 ml apa fierbinte

100 ml ulei

Sare si piper

Categorii