Patrate cu curmale

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Patrate cu curmale

Pentru umplutura, se pun toate ingredientele intr-o cratita si se aduce la punctul de fierbere. Se iau de pe foc si se lasa la temperatura camerei. Curmale se fac ca un pireu. A mai adaugat si un pumn de stafide aurii.

Se preincalzeste cuptorul, se pune hartie pergament de fundul tavi, cat sa atarne si pe margine. Se amesteca într-un castron ovazul, faina, zaharul brun , lingurilete de scortisoara si sarea.

Se adauga si untul topit si se amesteca pana cand rezulta o textura. Jumatate din compozitie se pune în tava, presand cu o lingura. Se adauga crema de curmale.

Deasupra se presara restul de compozitie ramasa. Se coace timp de 30-40 de minute, pana cand începe s se faca maro. Se lasa sa se raceasca înainte de a taia în patrate.

Ingrediente Patrate cu curmale

Umplutura:

500 g curmale fara samburi

1- 2 linguri coaja de portocala

2 linguri unt nesarat

1 can cu apa

Blatul:

2 1/2 cesti fulgi de ovaz (300 g)

1 1/4 cesti de faina (250 g)

1 cana de zahar brun (180 g)

2-3 lingurite scortisoara

1/2 lingurite de sare

1 can de unt nesarat, topit ( 230 g)

Categorii