Pavlova cu nuci caramelizate si cacao

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pavlova cu nuci caramelizate si cacao

1. Preincalzim cuptorul la 140 grade C. 2. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. 3. Se incorporeaza apoi zaharul pudra, cate o lingura odata, si mixam pana cand se topeste inainte de a mai adauga. Mixati pana cand compozitia se inatreste, iar cand scoateti mixerul se formeaza varfuri. 4. Incorporam otetul cu ajutorul mixerului in compozitie. 5. Amestecam amidonul cu cacoa si le incorporam in compozitie cu ajutorul unei spatule prin miscari cat mai putine. In final inglobam si ciocolata razuita. 6. Punem 1/2 din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt sub forma unui cerc cu diametrul de 20 cm (!!!poate ar trebui sa faceti cercul cu diametrul mai mic decat cel facut de mine, pentru ca la copt s-a mai latit). Restul compozitiei o punem intr-un sac a poche si formam o bordura inalta. 7. Reducem temperatura la 120 grade C, introducem tava in cuptor timp de o ora. Oprim apoi focul si lasam tava in cuptor inca o ora cu usa intredeschisa. Caramel: Punem apa impreuna cu zaharul intr-o cratita pe foc mijlociu amestecand din cand in cand. Stim ca e gata caramelul cand lichidul s-a ingrosat si si-a schimbat culoarea de la transparent la auriu. La final punem miezul de nuca in caramel, mai intai jumatatile (50 g) le amestecam bine cu caramelul ca sa se acopere bine apoi scoatem pe o hartie de copt. Punem si restul de nuci, le dam prin caramel bine si le scoatem pe hartia de copt, dupa ce s-au racit zdrobim/taiem cele 100 g miez caramelizat. Crema: 1. Batem 200 g smantana cu 1 lgt zahar pudra pana cand capata volum. Inglobam miezul de nuca caramelizat tocat in compozitie. 2. Batem restul de frisca cu restul de zahar pana cand creste in volum. Asamblare: Punem pe blatul de bezea mai intai frisca cu miez caremelizat. Deasupra punem frisca batuta si jumatatile caramelizate de miez de nuca. Nota! Miezul de nuca a fost copt in cuptor inaite de a-l carameliza.

Ingrediente Pavlova cu nuci caramelizate si cacao

Blat

144 g albu

300 g zahar brun pudra

1 lgt otet

1 lg rasa amidon

3 lg rase cacao

20 g ciocolata amaruie

un praf de sare

Miez de nuca caramelizat:

100 g zahar

50 ml apa

100 g miez de nuca

50 g miez de nuca jumatati

Crema:

400 g smantana pentru frisca

2 lgt zahar pudra

100 g miez caramelizat

Categorii