Penne cu spanac și gorgonzolla

Reteta culinara din categoria Paste. Cum sa faci Penne cu spanac și gorgonzolla

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Penne cu spanac și gorgonzolla

 

O mancare rapidă, ușoară si gustoasă! Nu-i orețetă demnă de "Retete festive de iarna", dar cred că mulți ar savura-o între sărbătorile de iarnă, așa ca rețetă de detoxifiere, după multe preparate din carne! ; Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE
Penne cca. 400 g., Sare de mare 1 lingură, Apă rece cca. 1000 ml. Spanac baby cca. 300 g., Ceapă verde 2 fire, Usturoi verde 1 fir, Amidon 2 linguri, Lapte 3 linguri, Ulei de floarea soarelui, Brânză gorgonzola cca. 300 g.

Se pune la fiert apa cu puțină sare pentru penne. Se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, cca. 8 minute după ce clocotește apa să rămână al dente, adică mai tari un picuț.

Ceapa și usturoiul se curăță si se toacă mărunt, se pun la călit în puțin ulei de măsline cca. 5 minute, la foc mediu, neacoperite, amestecându-se continuu.

Gorgonzola se mărunțește se amestecă cu amidonul și laptele rece, până ce se înglobează toate ingredientele.

Apoi se adaugă spanacul spălat, pastele scurse e apă, amestecul de lactate și se lasă la gătăit la foc mic cca. 10 minute, amestecându-se continuu, până ce se obține un sos fluid și omogen.

Pastele se servesc imediat fierbinți, cu un adaos de parmesan, fulgi sau răzuit.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Penne cu spanac și gorgonzolla

Penne cca. 400 g.,

Sare de mare 1 lingură,

Apă rece cca. 1000 ml.

Spanac baby cca. 300 g.,

Ceapă verde 2 fire,

Usturoi verde 1 fir,

Amidon 2 linguri,

Lapte 3 linguri,

Ulei de floarea soarelui,

Brânză gorgonzola cca. 300 g.

Categorii