Sos cremos cu vinete, smântână și brânză - Ideal pentru paste

Sos cremos cu vinete, smântână și brânză - Ideal pentru paste - Cum se prepara acest Sos cremos cu vinete, smântână și brânză - Ideal pentru paste
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sos cremos cu vinete, smântână și brânză - Ideal pentru paste
Andra Mihail ne aduce astăzi o rețetă simplă și delicioasă de sos pe bază de vinete și brânză. Acest sos îl poți folosi la paste, cartofi sau orez. Este o variantă gustoasă și fără carne. Pentru acest Sos cremos cu vinete, smântână și brânză - Ideal pentru paste, sunt necesare următoarele ingrediente: vânătă, smântână lichidă, usturoi, brânză, roșii uscate.
Ingrediente Sos cremos cu vinete, smântână și brânză - Ideal pentru paste 1 vânătă 150-200 g brânză camembert 300 ml smântână lichidă de gătit ulei de floarea soarelui pentru prăjit 3 căței usturoi busuioc proaspăt 3 linguri ulei de măsline roșii uscate ( opțional) sare și piperCum se prepara acest Sos cremos cu vinete, smântână și brânză - Ideal pentru paste:
Curăță vânăta de cotor și tăi-o cubulețe. Prăjește cuburile de vânătă în ulei de floarea soarelui cu un praf de sare. Lasă-le să se rumeneasca frumos, apoi scoate-le pe un platou cu hârtie de masă pentru a absorbi excesul de ulei.
Pune la încins o tigaie cu ulei de măsline. Toacă mărunt câțiva căței de usturoi și pune-i în tigaie. Lasă puțin la rumenit cât să capete aromă uleiul, apoi adaugă roșiile uscate tăiate și smântâna lichidă.
Taie în bucăți brânză camembert și pune-o în sosul de smântână. Lasă pe foc până se topește brânza și se leagă acest sos. Condimentează cu sare și piper.
Adaugă cuburile de vânătă în sos și amestecă. Lasă totul la gătit câteva minute. Pune busuioc proaspăt și servește-l alături de paste, orez sau cartofi.
Încearcă și rețeta de Sos pentru nachos cu spanac și crema de brânză sau varianta de Sos marinara.
Îți recomandăm și rețeta de Paste cu hribi și sos alb.
Ingrediente Sos cremos cu vinete, smântână și brânză - Ideal pentru paste
Ingrediente Sos cremos cu vinete, smântână și brânză - Ideal pentru paste
1 vânătă
150-200 g brânză camembert
300 ml smântână lichidă de gătit
ulei de floarea soarelui pentru prăjit
3 căței usturoi
busuioc proaspăt
3 linguri ulei de măsline
roșii uscate ( opțional)
sare și piper