Pepenași murați

Dulci si acri in acelasi timp! Ppentru mine este gustul copilariei, bunica mea pune pepenasi la murat in fiecare an :)

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Pepenași murați

Pepenașii, morcovii, gogonelele se spală bine. Se aranjează într-un butoi, se pun deasupra crenguțe de vișin și de mărar. Hreanul se curăță de coajă, se taie pe jumătate și se pune și el în butoi. Se pregătește o saramură. Se pune apa la fiert, se adaugă 20 g sare la 1 litru de apă și se amestecă bine până se dizolvă sarea după care se stinge focul. Saramura se toarnă peste pepenasi. Se închide butoiul cu capac, având grijă ca pepenașii să stea în saramura, eventual punem o greutate deasupra (de exemplu o sticlă de plastic plină cu apă). Se vântură apa pentru 2-3 zile, apoi așteptăm să se mureze - 2 săptămâni dacă este cald sau o lună dacă este mai frig.

Ingrediente Pepenași murați

10 kg pepeni verzi mici,

1 kg morcovi,

2-3 kg gogonele,

5 crenguțe de vișin,

5 crenguțe uscate de mărar,

5 buc hrean,

20 g sare la 1 litru de apă.

Categorii